Sekkjepåsedagen

Hvert år i midten av juni er det folkefest i Vistdal!

-Siden 2009 har bygdefolk og tilreisende fra fjern og nær samlet seg for å hylle bygdas helt egne nasjonalrett; Sekkjepåse.

Sekkjepåse er en norsk velsmakende rett som kan sidestilles med tradisjoner som potetball, spekesild og rakfisk. Matretten har sitt opphav i Vistdal og er tuftet på lokale råvarer som var tilgjengelig tidlig på 1800-tallet. Retten er gjengitt i gamle lokale kokebøker og på midten av 1800-tallet vet vi med sikkerhet at potetball var i bruk i Vistdal. Det er derfor sannsynlig at sekkjepåsetradisjonen i Vistdal minst går tilbake til denne tiden.

Sekkjepåsedagen er en festdag som hvert år trekker flere og flere besøkende. Bugnende salgsboder selger alt fra røkelaks og pølser til hårprodukter, forsikringer, medlemskap i Pensjonistforbundet, eller kanskje en ny bil for anledningen..? -og sørger for liv og røre på festivalområdet. Alt mens sekkjepåsen blir klargjort og servert i store mattelt satt opp ved Coop marked i Vistdal sentrum.

Fra scenen er det underholdning utover ettermiddagen. Her kan alt skje, fra skuespill til premieutdelinger og konserter.

På kvelden spilles det til plattingdans til langt ut i de små timer.

For tilreisende anbefaler vi Vistdal Camping som ligger idyllisk til rett ved festivalområdet. (https://portalnesset.no/vistdal-camping/)

Bilder fra sekkjepåsedagen kan du se her:

https://vistdal.com/fotogalleri/sekkjepasedagen-2015
https://vistdal.com/fotogalleri/sekkjepasedagen-2016
https://vistdal.com/fotogalleri/sekkjepasedagen-2017
https://vistdal.com/fotogalleri/sekkjepasedagen-2018
https://vistdal.com/fotogalleri/sekkjepasedagen-2019

Vistdal er også kjent for den tradisjonsrike Sekkjepåsefesten som går av stabelen i månedsskiftet februar/mars hvert år. Første gang denne festen ble arrangert var i 1966, og er en tradisjon både ungdomslaget, bygdefolket og tilreisende vet å sette stor pris på.

Les mer om Sekkjepåse her.

https://www.youtube.com/watch?v=X4ALw17djXY
Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Flere
Opplevelser