Bo romslig med mer penger til overs

Bo romslig – med naturen som nabo

«Man trenger mindre, og får så mye mer igjen», sa en tilflytter til Nesset, etter å ha flyttet fra byliv til livet på landet. For mange er det å bo godt selve kjernen til trivsel. Å være en familie på fire i en 50 kvadratmeters blokkleilighet fungerer for mange, men om drømmen er å trygt kunne slippe barna ut i hagen, eller å ha fjell, hav og natur som nærmeste nabo, da ønsker Nesset deg velkommen.

Noen tenker at det å flytte fra by til bygd handler om å ofre. Slik er det sjelden beskrevet av dem som har gjennomført det. Å bo romsligere, med grønnere omgivelser og frisk luft oppleves som et løft. Det er en grunn til at livet på landet kalles «det gode liv». I Nesset engasjerer vi oss i hverandre, i lokale initiativ og tiltak. Det skaper fellesskap, og gjør Nesset til et godt sted å bo.

Å ha lave boutgifter gir også frihet, handlingsrom og nye muligheter.

Rimelig å bo godt

La oss ta to eksempler fra finn.no først. Begge holder god standard og er veldig gode, det handler om hva man ønsker nærhet til.

  • Rekkehus 3 km fra Molde sentrum. 120 kvadratmeter og tre soverom. Altan og garasje. Pris: 3.280.000,-
  • Enebolig i landlige omgivelser i Eidsvåg sentrum, Nesset. 183 kvadratmeter og fire soverom, to bad, kjellerstue, sportsbod og utestue. Stor terrasse, stor tomt med hage og flott utsikt. Pris: 1.700.000,-.

Med under en halvtimes kjøretur til det nye sykehuset som åpner i 2024 på Hjelset, rekker du akkurat en liten kaffekopp fra Eidsvåg sentrum.

Basert på snittpris i markedet i mars 2019 har Bergen en kvadratmeterpris på 41.000 kroner. Oslo er dyrest, med sine 72.000 kroner. Litt billigere er det i Stavanger og Trondheim, med kvadratmeterpriser på henholdsvis 44.000 og 40.000 kroner.
Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Nesset er 10.845 kroner, basert på alle boeiendommer som er til salgs på finn.no i desember 2019.

Innbyr til en sunn og aktiv livsstil

I Nesset er fjellene, elvene, skogene og sjøen dine nærmeste naboer. Naturen er med andre ord ikke bare i nærheten av deg, men rundt deg på alle kanter hvor enn du retter blikket. Hver årstid åpner for nye og spennende opplevelser, og aktivitetene kan du tilpasse slik at de passer akkurat ditt nivå. En rusletur til svabergene på Prestneset med fiskestanga kan fort sikre middagen, eller frister det mer med en tur til fylkets høyest liggende turisthytte Vasstindbu for å oppleve soloppgangen neste morgen? Det er opp til deg, men vi er sikre på at du uansett vil få en flott opplevelse.

I turmuligheter har vi samlet 85 turforslag der du kan se noe av det Nesset har å by på både sommer og vinter.

Nesset er også kjent for sine spennende vann og elver med godt ørret- og laksefiske. Er du ute etter storlaksen kan elvene Eira og Visa tilby deg fiskekort gjennom hele sesongen. Frister fjellet med sitt eldorado av gode fiskevann mer anbefaler vi å besøke sidene til Eresfjord og Vistdal Fjellstyre.

Nesset; et eldorado for den som ønsker seg en sunn og aktiv livsstil.

 

Kvalitet for de små

Velger din familie å etablere seg i Nesset, skal skole og barnehage være den minste bekymringen i verden.
Her er du garantert barnehageplass, hvor en trygg hverdag og naturglede står i fokus. Nesset har to kombinerte barne- og ungdomsskoler, samt en barneskole.

Besøk kommunens egne hjemmesider for informasjon om barnehage, skole og utdanning.

 

Nytt sykehus (SNR)

7. desember 2017 fatta styret i Helse Midt-Norge byggevedtak for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). I januar 2018 starta gjennomføringsfasen av prosjektet og SNR skal etter planen stå klart i 2024.

Følg utviklingen her: https://helse-mr.no/om-oss/nytt-sjukehus-snr

Det nye sykehuset blir liggende på Hjelset omtrent midt mellom Molde sentrum og kommunedelsadministrasjonen i Eidsvåg. Med kort avstand til SNR er kommunedelen Nesset perfekt for den som er glad i å kunne kombinere et aktivt arbeidsliv med lave boutgifter, grønnere omgivelser, gode muligheter for en aktiv fritid, eller som vi gjerne sier; «det gode liv på landet.»

I Nesset står det i dag mange tomme hus og fraflyttede småbruk som vi ønsker fast bosetting på, dette som et resultat av befolkningsutviklingen i Norge det siste århundret, hvor stadig flere ønsket å bosette seg i byene og sentrale strøk. Nå er trenden i ferd med å snu, flere ønsker å oppleve friheten, gleden og mulighetene som det å bo på landet fører med seg.

Velkommen til Nesset.

Utdanningslegat i Nesset:

Oslo: 72 000 kr/kvm Bergen: 42 000 kr/kvm Nesset: 10 800 kr/kvm Snittpris per desember 2019 (finn.no) Trondheim: 41 800 kr/kvm Oslo: 72 000 kr/kvm Bergen: 42 000 kr/kvm Nesset: 10 800 kr/kvm Snittpris per desember 2019 (finn.no) Trondheim: 41 800 kr/kvm

Svært lave boligpriser

Levende lokalsamfunn

Variert fritidstilbud

Bo landlig og sentralt