Kirkene i Nesset

Sira kyrkje

Sira Kyrkje vart bygd i 1869, ligger idyllisk til midt i bygda Eresfjord. Mest truleg er det tegningar eller skisser etter den kjente arkitekten Christian H Grosch (1801-1865) som er brukt da kyrkja vart bygd.
Nye benkar samt anna nødvendig vedlikehald er gjennomført og stod ferdig våren 2010. Sira kyrkje er åttekanta, er bygget i tre og har 307 sitteplassar.
Kyrkja ein del av Den Norske Kirke og hører til Indre Romsdal prosti i Møre bispedømme, som alle de andre kirkene i Vistdal, Eikesdal og Eidsvåg.

Vistdal kirke

Sentralt i Vistdal ligger kirken og kirkegården, framtredende plassert i bygda, slik det var vanlig at kirker skulle legges i bygdene.
Vistdal kirka ble reist i 1869; med høytidelig innvielse onsdag 24. november. Kirka i Vistdal er bygd i tømmer, og den er beregnet for ca. 270 sitteplasser. Hovedtrekkene er i nygotisk stil etter tegninger som arkitekt Jacob Wilhelm Nordan hadde laget. Kirken gjennomgikk en større oppussing etter nyttårsorkanen i 1992, da kirken fikk større strukturelle skader.
Orgelet (fra Orgelbau Jehmlich[1]) er fra 1985.
Mere om kirka kan du lese her.

Nesset kirke

Nesset kirke er fra 1878 og bygd som en langkirke i tre. Den har 250 sitteplasser

Eikesdal kyrkje

Eikesdal kirke, tidligere Eikesdal kapell, er en langkirke fra 1866.
Byggverket er i tømmer og har 100 plasser.

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Flere
Opplevelser