Telefon

Kavli Moen Gård

Hotell / Museum

En opplevelse i Romsdal.

Kavli Moen Gård sto ferdig restaurert i 2013 og kan i dag tilby 12 rom med høy standard, 10 dobbeltrom og 2 enkeltrom.

Rommene i den 200 år gamle delen av huset ble pusset opp med tanke på å sette våre gjester tilbake i tid og inneholder samtidig alle moderne bekvemmeligheter. Ved behov for økt overnattingskapasitet samarbeider vi med andre overnattingssteder i tett nærhet til hotellet.

Hotellet inneholder to topp utstyrte kjøkken, matsal i hovedhuset til 60 personer og Kavlisalen med kapasitet på opp til 150 gjester. Vi kan også tilby møterom med plass til 32 gjester og er gjerne deres verter i forbindelse med forskjellige typer tilstelninger.
Alle våre rom har skrivebord, sittegruppe og eget bad med dusj eller badekar. Har du behov for å stryke en skjorte finner du utstyr for det her. På rommet har du også tilgang til hotellets trådløse nettverk.

På Kavli Moen Gård ønskes du velkommen med åpne armer av hotellets ansatte. Enten du besøker oss for å oppleve den vakre naturen eller i anledning jobbreise er Kavli Moen Gård et fantastisk utgangspunkt for ditt opphold i Romsdal. Her er det kort vei til en rekke av landets mest besøkte turistattraksjoner. Med familievennlige fasiliteter ønsker vi deg og dine velkommen til et minneverdig opphold hos oss.

Kurs og Konferanse

Kavli Moen Gård er gjerne vertskap for deres kurs eller konferanse. Vi kan tilby vår konferansesal på Låven med kapasitet opp til 150 personer, eller vårt møterom med kapasitet opp til 32 personer. Våre stuer kan også fungere som møtelokaler for mindre grupper.

Alle våre lokaler er utstyrt med moderne AV-utstyr og vi kan tilby servering etter deres ønsker.

Fred Kavli

Kavli-navnet stammer fra Isfjorden og kom til Moen rundt 1918 da Johan Fredrikson Kavli giftet seg med Lina Aslaksdotter som bodde på Moen gård. Deres eldste sønn Aslak tok over driften i 1946. Under krigen da det var mangel på drivstoff hadde Aslak og lillebroren Fred konstruert et teknisk vidunder av en bil som gikk på pellets. Deler av pelletsmaskinen er å finne i museet.

Fred Kavli startet på NTH i Trondheim og var ferdig utdannet sivilingeniør i 1954 og utvandret året etter til USA. Det gikk ikke mange år før Fred startet opp for seg selv, og på det meste hadde han 1500 personer i arbeid på KavliCo. Mesteparten av produksjonen var manøvreringsdeler til romfarts- og flyindustrien samt til de store amerikanske bilprodusentene. Fred solgte seg ut av KavliCo i 2000, og donerte etter det store verdier til forskningsstiftelsen The Kavli Foundation som er lokalisert i USA.
Et mekanisk museum basert på det som ble produsert på gården.

Her finner du Kavli Moen Gård

Kavli Moen Gård ligger i Eresfjord, innerst i Langfjorden i Romsdal. Bygda har ca 450 innbyggere og hører fra 1/1-20 til Molde kommune. Lengst sør i bygda ligger det 20 km lange Eikesdalsvatnet. Vi vil gjerne anbefale turen til Mardalsfossen, Nord-Europas høyeste fossefall og Aursjøvegen, som via Finsetlia, Aurstupet og Aursjødemningen tar deg ned til Sunndal og derfra tilbake til Eresfjord. Rundt en times kjøring unna ligger både Molde med sitt panorama av 222 fjelltopper og Åndalsnes med Trollstigen og Trollveggen.

Vi anbefaler også et opplevelsescruise med MS-Mardøla.

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Kavli Moen Gård